Община Куклен започна строителните дейности по  изграждането на детска площадка

...
Община Куклен започна строителните дейности по  изграждането на детска площадка
Коментари Харесай

Община Куклен започна изграждането на детска площадка и игрище за футбол

Община Куклен стартира строителните действия по  изграждането на детска площадка и игрище за футбол на дребни порти. Това заяви кметът на общината Мария Белчева. “Даваме старт на два плана извоювани от общината с финансиране от Местната инициативна група “Куклен- Асеновград “, като средствата и за двата плана са обезпечени от Програма за развиване на селските региони за интервала 2014-2020г., съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. “- изясни кметът Белчева.
Прочетете още
Детската площадка ще бъде оборудвана с съвременни уреди, които дават отговор на европейските условия. Ще бъде сложена  ударопоглъщаща настилка. Освен уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на детските кътове ще има пейки и кошчета за боклуци за улеснение на придружителите.

Детската площадка ще е с размери 10м./24м., където ще бъдат ситуирани 6 броя детски уреди, 6 броя пейки и 4 броя контейнери за боклук. Тя ще бъде построена в парка под постройката на общината. Общата повърхност на площадката е 240 кв.м., като повърхността ще е от тартанова настилка (гумирана) осигуряваща безвредни условия за игра. За облагородяване на зоната е планувано и монтиране на 6 броя нови стълбове с осветителни тела.

Вторият план “Изграждане на игрище за футбол на дребни порти “ ще бъде  разположен в рамките на землището на стадиона. Игрището ще е с размери 17м./36м. и ще е разчертано за футбол, като повърхноста ще е с изкуствена трева. Ще бъдат инсталирани две футболни порти с мрежа. Общата повърхност на игрището за футбол е 710 кв.м., като за облагородяване на зоната е планувано и монтиране на 6 броя нови стълбове с осветителни тела.

Финансирането на плана е по контракт за даване на безплатна финансова помощ по размер 19 „ Водено от общностите локално развиване ”и по помярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на Сдружение с нестопанска цел „ МИГ Куклен - Асеновград “.

Основната цел и  на двата плана е възстановяване на изискванията на живот и основаване на оптимална витална среда, посредством вложения във всички типове дребни по мащаби инфраструктура.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР